12 zile de pelerinaj sacru in sudul Indiei

In perioada 25 Noiembrie - 8 Decembrie 2019


Iti ofer o oportunitate unica in viata de a te imbarca intr-o calatorie initiatica si transformatoare la toate nivelurile fiintei tale, calatorie in care vei experimenta cele mai sacre locuri din India. Organizez acest pelerinaj din pasiune pentru tot ce mi-a oferit aceasta tara magica si pentru experientele transformatoare pe care mi le-a daruit. Imi doresc ca cei care sunt "cautatori" ca si mine, sa experimenteze si ei sursa directa a Spiritualitatii pe care o ofera India.

Detalii calatorie:

Orasele pe care le vom vizita sunt: Auroville; Tiruvannamalai; Coimbatore, Isha Yoga Center Ashramul lui Sadhguru.

 • Ziua - 1 : Zbor Bucuresti - Chennai;
 • Zilele - 2 - 4 : Vom sta in Comunitatea Auroville;
 • Zilele - 5 - 7 : Vom sta in Tiruvanamalai, la ashramul lui Ramana Maharshi;
 • Zilele - 8 - 11: Vom sta la Isha Yoga Center in ashram la Sadhguru, in orasul Coimbatore;
 • Ziua 12- zbor Kochi - Bucuresti;

Calatoria noastra incepe de la Bucuresti spre Chennai. De la Chennai vom calatori cu masina (3 ore) spre comunitatea Auroville.

Despre comunitatea Auroville.

Auroville este o comunitate situata in sudul Indiei si a fost intemeiata in 1968 de Mirra Alfassa, cunoscuta sub numele de Mama.
Acest proiect a fost initiat de Sri Aurobindo si Mirra, discipola lui, care a pus fundatia acestei comunitati. Orasul international este plasat sub egida UNESCO, si se afla in statul Tamil Nadu.
Punctul central al Auroville este Matrimandir, "Casa Mamei", o impresionanta sfera arhitecturala construita pentru meditatie si regasirea sinelui, cu pereti din marmura alba care adaposteste poate unul dintre cele mai mari globuri de cristal al lumii. Luminata de razele soarelui, Matrimandir simbolizeaza idealul unui nou umanism mistic si universal, care se doreste a fi un model pentru generatiile viitoare. Langa Auroville vom vizita ashramul lui Sri Aurobindo, in Puducherry, unde sunt inmormantati Sri Aurobindo si Mirra, discipola lui. Acest loc este unul de pelerinaj.

Pentru mai multe informatii site-urile de mai jos va vor ajuta sa intelegeti mai bine cine au fost acest doi oameni minunati si valoarea locului pe care il veti vizita.

Mai multe detalii despre Auroville: https://www.auroville.org/
Mai multe detalii despre Mirra: https://www.abhedayoga.ro/mirra-alfassa-mama/
Mai multe detalii despre Sri Aurobindo: https://www.abhedayoga.ro/sri-aurobindo-maestrul-explorator-al-constiintei/
Recomand sa cititi si acest articol: https://www.abhedayoga.ro/sri-aurobindo-si-cei-18-siddhasi/

Urmatoarea oprire este in orasul Tiruvanamalai care se afla la poalele muntelui sfant Arunachala

Aici mare pare din timp vom experimenta: practici yoga, meditatii, vom face inconjurul muntelui sfant (Giri Pradakshina), vom urca pe munte pentru a medita in pesterile in care Ramana a stat si meditat o mare parte din viata; aceste locuri sunt incarcate cu o energie de vibratie foarte inalta; vom avea si alte activitatii de explorare a ceea ce suntem noi la nivel subtil.

Ramana Maharshi, probabil cel mai faimos intelept al secolului al XX-lea, atat in India cat si in restul lumii. El a fost renumit pentru viata sa sfanta, pentru ca a fost pe deplin realizat si pentru transmisiile puternice pe care adesea le-au avut vizitatorii in prezenta sa.

Ramana Maharshi a numit Arunachala Inima spirituala a lumii. Aruna, care inseamna "rosu, stralucitor ca focul", dar nu inseamna focul obisnuit care da caldura. Mai degraba inseamna Jnanagni, Focul Intelepciunii, care nu este nici fierbinte si nici rece. Achala inseamna deal. Astfel Arunachala inseamna "Dealul Intelepciunii".

Exista o istorie antica despre originea dealului.

Odata, Vishnu si Brahma au simtit sa se ia la intrecere, sa descopere cine este mai puternic. Cearta lor a adus haos pe pamant asa ca zeii au mers la Shiva si l-au rugat sa le rezolve disputa. Ca urmare Shiva insusi s-a manifestat ca o coloana de lumina, din care o voce, a spus ca cel ce va gasi capatul de sus sau de jos al coloanei, acela va fi declarat cel mai puternic.

Vishnu a luat forma de mistret si a sapat in interiorul Pamantului pentru a gasi baza coloanei, in timp ce Brahma a luat forma unei lebede si a zburat sa-i gaseasca varful. Vishnu a esuat in gasirea bazei coloanei, dar "a inceput sa vada in el insusi Lumina Suprema care locuieste in inima tuturor, a devenit pierdut in meditatie, uitand de corpul fizic si chiar inconstient de sine insusi, cel ce cauta." Brahma a vazut o floare de alse (o floare mica, alba, cu cinci petale in forma unei moristi) cazand si gandindu-se sa castige prin viclenie, s-a intors cu floarea si a declarat ca a cules-o de pe varf.

Vishnu si-a recunoscut infrangerea si s-a intors la Shiva in proslavire si rugaciune : "Tu esti Cunoasterea-Sinelui. Tu esti AUM. Tu esti inceputul, mijlocul si sfarsitul tuturor lucrurilor. Tu esti totul si iluminezi totul." El a fost declarat ca fiind mai puternic, in timp ce Brahma a fost demascat, mai apoi recunoscandu-si greseala.

In aceasta legenda, Vishnu reprezinta intelectul si Brahma ego-ul, in timp ce Shiva este Atma, spiritul. Povestea se continua in felul urmator: pentru ca acea coloana (lingam) de lumina era prea orbitoare pentru a fi privita, Shiva s-a manifestat ca Dealul Arunachala.

Giri Pradakshina. Asta este ceea ce a spus Bhagavan (Ramana) despre insemnatatea acestei Giri Pradakshina: (inconjurul muntelui care are 14 km)

"Sa mergi in jurul muntelui este bine. Cuvantul Pradakshina are un inteles deosebit. Litera 'Pra' inseamna stergerea tuturor pacatelor; 'da' inseamna indeplinirea dorintelor; 'kshi' inseamna eliberarea de nasterile viitoare; 'na' inseamna oferirea eliberarii prin Jnana (intelepciune)."

"Intr-adevar este dificil sa descrii placerea si fericirea dobandite de unul care face aceasta Pradakshina. Corpul oboseste, organele simtului isi pierd puterea si toate activitatile corpului sunt absorbite in interior. Astfel este posibil ca unul sa se uite pe sine insusi si sa intre intr-o stare meditativa. Daca continua sa mearga, corpul devine automatic armonios ca in starea unei asana. Ca urmare sanatatea corpului se imbunatateste. In afara de acestea pe munte sunt diferite ierburi medicinale. Aerul care traverseaza aceste ierburi este bun pentru plamani."

Mai multe detalii despre Ramana si Munte: https://www.sriramanamaharshi.org/ashram/

Ultima oprire din calatoria noastra este in Coimbatore la Isha Yoga Center, in ashramul fondat de Sadhguru, unde exista cea mai puternica forma energetica, UNICĂ pe acest pamant, "Templul DHYANALINGA", care este creata si consacrata de Sadhguru cu energia si dimensiunea celor 7 chakre. Vom vizita zilnic acest templu pentru a beneficia de energia purificatoare si de starea de meditatie profunda.

Ultimele zile din calatoria noastra le vom petrece in ashram unde vom avea ocazia sa experimentam viata de ashram si ce inseamna sa traiesti intr-o comunitate, aici vom face si vom experimenta diverse activitati si ritualuri unice, la care au acces doar cei care sunt rezidenti. Isha Yoga Center, este locul meu de suflet unde v-am pregatit surprize unice, pe care doar acest loc le ofera, si daca suntem norocosi sa fie si Sadhguru in ashram vom avea parte de un satsang (intalnire cu rezidenti).

Mai multe detalii despre Sadhguru si Isha Yoga Center:

Sadhguru Jaggi Vasudev este yoghin, mistic si vizionar, un maestru spiritual care face diferenta. Cu un amestec captivant de profunzime si pragmatism, viata si activitatea lui servesc ca o aducere aminte a faptului ca yoga nu este o disciplina ezoterica care vine dintr-un trecut depasit ci o stiinta contemporana de o relevanta vitala pentru vremurile noastre. El a dezvoltat metode nascute din stiintele stravechi pentru a permite omului modern sa isi transforme viata si sa isi ia destinul in propriile maini.

https://www.facebook.com/ishafoundation/

https://www.ishafoundation.org/Isha-Yoga-Center/isha-yoga-center-india-dhyanalinga-yogic-temple-isha-foundation.isa https://www.ishafoundation.org/Isha-Yoga-Center/Dhyanalinga.isa

Ce este inclus in calatoria noastra:

 • Viza India‍;
 • Bilete avion ( Bucuresti - India - Bucuresti;
 • ‍10 nopti de cazare in camera dubla; (cazarile sunt de tip pensiune **** simple si foarte curat)
 • ‍Transportul intre orase cu microbuz privat si transportul local;
 • ‍Activitatile locale cu ghid, in fiecare oras pe care il vom vizita;
 • ‍Participarea la bhajan unde se vor canta mantre devotionale sacre;
 • ‍O sesiune de Sound Healing in Auroville;
 • ‍Turul muntelui sfant Arunachala cu ghidul local;
 • ‍O vizita la templul Arulmigu Arunachaleswarar cu ghid, unde se afla linga care reprezinta elementul foc si unde Ramana a petrecut cativa ani din viata lui in meditatie profunda. Acest templu are in jur de 2500 de ani;
 • ‍Ritual de curatarea Aurei individual in ashram la Sadhguru
 • Asigurare medicala.
 • ‍Participarea la alte activitati si ritualuri pe care vi le voi anunta la fata locului. 

Optional aveti posibilitatea de a beneficia de masaje ayurvedice contracost

Mesele sunt vegetariene si incluse dupa cum urmeaza:

 • Auroville- mic dejun si cina ;
 • Tiruvannamalai- mic dejun si cina;
 • Isha Yoga Center- mic dejun si cina in regim de ashram.

Informatii transferuri cu masina:

 • ‍Chennai - Auroville - transportul se face cu masina si dureaza aproximativ 3 ore;
 • ‍Auroville - Tiruvanamalai catre Ramana Ashram - transportul se face cu masina si dureaza aproximativ 2 ore;
 • ‍Tiruvannamalai - catre ashramul Isha Yoga Center in Coimbatore - transportul cu masina dureaza aproximativ 6 ore.
 • ‍Isha Yoga Center - Kochi de unde va fi zborul spre Bucuresti - transportul cu masina dureaza aproximativ 3 ore.

Costul calatoriei:

 • ‍Varianta 1 - este de 1600 euro - include toate cele de mai sus; (acest pret este valabil cu inscrierea si cumprarea biletelor de avion pana la data 22 august, dupa aceasta data pretul biletelor de avion pot creste intre 150 si 250 euro)
 • ‍Varianta 2 - este de 900 euro - nu include biletul de avion Bucuresti - India -BucurestI si Viza de India.

Pentru inscriere trebuie sa achiti suma de 1000 euro, restul sumei se poate achita pana la data plecarii din Bucuresti. (Avansul se poate achita la agentia GLOBE 365 din Bucuresti sau prin transfer bancar)

Numar maxim de participanti 10.

Ce este foarte important, daca va hotarati sa veniti, este sa achizitionam biletele de avion, deoarece preturile se modifica foarte rapid, (costul calatoriei poate suferi modificari in functie de cat de mult creste pretul biletelor de avion in momentul in care il cumparam. Companiile aeriene au dreptul sa modifice tarifele si taxele de aeroport fara o notificare prealabila.

"We Love India" nu este o agentie de turism - oferim acest sejur cu intentia de a va oferi oportunitatea unica de a experimenta aceste locuri sacre in adevarata lor profunzime si dimensiune. Cufundarea in puterea, energia si gratia extraordinare ale acestor locuri sacre te deschide catre dimensiunile mai inalte ale vietii.

Pentru inscrieri te rog sa ma contactezi la:
Alecu Camelia
Tel:0766629645
info@pelerinajespirituale.ro

Vino si fii parte din aceasta calatorie minunata si revelatoare impreuna cu mine.
Eveniment organizat de "We Love India"