Pelerinaj Spiritual de "Diwali" festivalul luminilor in India

10 nov - 4 dec 2020


"We Love India" iti ofer o oportunitate unica in viata de a te imbarca intr-o calatorie initiatica si transformatoare la toate nivelurile fiintei tale, calatorie in care vei experimenta cele mai sacre locuri din India.

Organizez aceste pelerinaj din pasiune pentru tot ce mi-a oferit aceasta tara magica si pentru experientele transformatoare pe care mi le-a daruit. Imi doresc ca cei care sunt "cautatori" ca si mine, sa experimenteze si ei sursa directa a Spiritualitatii pe care o ofera India.

Detalii calatorie:

Perioada 10 noiembrie - 4 decembrie 2020.

Orasele pe care le vom vizita sunt: In zona de sud - Auroville, Puduchery, Tiruvannamalai, Coimbatore ( Isha Yoga Center, Ashramul fondat de Sadhguru) iar in nord - est: Varanasi, Sarnath, Delhi si Agra - Taj Mahal.


 • Zilele 10 - 11 nov: Zbor Bucuresti - Chennai;
 • Zilele 11 - 16 nov : Auroville;
 • Zilele 16 - 20 nov : Tiruvannamalai;
 • Zilele 20 - 26 nov: Isha Yoga Center;
 • Zilele 26 nov - 2 dec :Varanasi; (pe data de 29 nov, este festivalul luminilor, este un eveniment unic sarbatorit in Varanasi,)
 • Zilele 2 - 4 dec : Delhi - Agra
 • Ziua 4 dec : Zbor Delhi- Bucuresti.

Primul oras din calatoria noastra este, Auroville

Auroville este o comunitate situata In sudul Indiei si a fost Intemeiata in 1968 de Mirra Alfassa, cunoscuta sub numele de Mama.

Acest proiect a fost initiat de Sri Aurobindo si Mirra, discipola lui, care a pus fundatia acestei comunitati. Orasul international este plasat sub egida UNESCO, si se afla in statul Tamil Nadu.

Punctul central al Auroville este Matrimandir, "Casa Mamei", o impresionanta sfera arhitecturala construita pentru meditatie si regasirea sinelui, cu pereti din marmura alba care adaposteste poate unul dintre cele mai mari globuri de cristal al lumii. Luminata de razele soarelui, Matrimandir simbolizeaza idealul unui nou umanism mistic si universal, care se doreste a fi un model pentru generatiile viitoare.

Langa Auroville vom vizita ashramul lui Sri Aurobindo, in Puducherry, unde sunt Inmormantati Sri Aurobindo si Mirra, discipola lui. Acest loc este unul de pelerinaj.

Pentru mai multe informatii site-urile de mai jos va vor ajuta sa Intelegeti mai bine cine au fost acest doi oameni minunati si valoarea locului pe care il veti vizita.

Al doilea oras, este Tiruvannamalai

Aici vom face un mini retreat de 4 zile, unde mare pare din timp vom experimenta: practici yoga, meditatii, vom face Inconjurul muntelui sfant (Giri Pradakshina), vom urca pe munte pentru a medita in pesterile in care Ramana a stat si meditat o mare parte din viata; aceste locuri sunt incarcate cu o energie de vibratie foarte inalta.

Tiruvannamalai si ashramul lui Sri Ramana Maharshi, se afla la poalele muntelui sfant Arunachala. Ramana Maharshi, probabil cel mai faimos Intelept al secolului al XX-lea, atat In India cat si In restul lumii. El a fost renumit pentru viata sa sfanta, pentru ca a fost pe deplin realizat si pentru transmisiile puternice pe care adesea le-au avut vizitatorii In prezenta sa.

Ramana Maharshi a numit Arunachala Inima spirituala a lumii. Aruna, care inseamna "rosu, stralucitor ca focul", dar nu inseamna focul obisnuit care da caldura. Mai degraba inseamna Jnanagni, Focul Intelepciunii, care nu este nici fierbinte si nici rece. Achala inseamna deal. Astfel Arunachala inseamna "Dealul Intelepciunii".

Giri Pradakshina.

Asta este ceea ce a spus Bhagavan (Ramana) despre Insemnatatea acestei Giri Pradakshina: (Inconjurul muntelui care are 14 km)

"Sa mergi In jurul muntelui este bine. Cuvantul Pradakshina are un Inteles deosebit. Litera 'Pra' Inseamna stergerea tuturor pacatelor; 'da' Inseamna Indeplinirea dorintelor; 'kshi' Inseamna eliberarea de nasterile viitoare; 'na' Inseamna oferirea eliberarii prin Jnana (Intelepciune).

"Intr-adevar este dificil sa descrii placerea si fericirea dobandite de unul care face aceasta Pradakshina. Corpul oboseste, organele simtului isi pierd puterea si toate activitatile corpului sunt absorbite In interior. Astfel este posibil ca unul sa se uite pe sine Insusi si sa intre Intr-o stare meditativa. Daca continua sa mearga, corpul devine automatic armonios ca In starea unei asana. Ca urmare sanatatea corpului se Imbunatateste.

Mai multe detalii despre Ramana si Munte:

https://www.sriramanamaharshi.org/ashram/

Ultima locatie in sudul Indiei este In Coimbatore la Isha Yoga Center, In ashramul fondat de Sadhguru, unde exista cea mai puternica forma energetica, UNICA pe acest pamant, "Templul DHYANALINGA", care este creata si consacrata de Sadhguru cu dimensiunea celor 7 chakre.

Aici vom avea ocazia sa experimentam viata de ashram si ce Inseamna sa traiesti Intr-o comunitate, vom face si vom experimenta diverse activitati si ritualuri unice, la care au acces doar cei care sunt rezidenti.

Mai multe detalii despre Sadhguru si Isha Yoga Center:

Sadhguru Jaggi Vasudev este yoghin, mistic si vizionar, un maestru spiritual care face diferenta. Cu un amestec captivant de profunzime si pragmatism, viata si activitatea lui servesc ca o aducere aminte a faptului ca yoga nu este o disciplina ezoterica care vine dintr-un trecut depasit ci o stiinta contemporana de o relevanta vitala pentru vremurile noastre. El a dezvoltat metode nascute din stiintele stravechi pentru a permite omului modern sa Isi transforme viata si sa Isi ia destinul In propriile maini.

https://www.facebook.com/ishafoundation/

https://www.ishafoundation.org/Isha-Yoga-Center/isha-yoga-center-india-dhyanalinga-yogic-temple-isha-foundation.isa

https://www.ishafoundation.org/Isha-Yoga-Center/Dhyanalinga.isa

Primul oras din estul Indiei este: Varanasi care se afla pe malurile fluviului GANGE si este un oras antic cunoscut a fi capitala spirituala a Indiei. Istoria orasului dateaza de mai bine de 3000 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu de pe planeta. De neratat rasaritul de soare pe malurile Gangei. In fiecare zi mii de oameni se scalda in rau, iar acest eveniment este cu adevarat unic.

In Varanasi au trait foarte multe fiinte iluminate si multi altii traiesc si in prezent. Energia acestui loc iti faciliteaza foarte usor stari profunde de meditatie.

Din Varanasi vom face o calatorie de o zi In orasul Sarnath, locul nasterii budismului. Sarnath este locul unde Buddha a predat pentru prima oara Invatatura si i-a initiat pe cei cinci discipoli ai lui in Dharma, dupa ce a atins Iluminarea. Dharma In sanscrita Insemna scopul vietii.

Aici vom vizita templul Inchinat lui Buddha, stupa care s-a construit pe locul unde Buddha a stat cand a tinut prima ceremonie si ruinele manastirii budiste.

Ne vom relaxa apoi in Parcul Caprioarelor aflat in imediata apropiere.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa vizitezi Varanasi:

 •  Varanasi, "Orasul Luminii", un oras sfant, straluceste cu putere, atat fizic cat si metaforic. Se spune ca este suficient sa intri o singura data in apa sfanta a mamei Ganga pentru ca toate pacatele dintr-o viata sa fie curatate. Imbaierea in raul Gange o vom face si noi, cu cei care vor dori sa participe la acest ritual.
 • Conform legendei, Varanasi a fost creat de zeul Shiva si acesta era lacasul sau preferat. Intr-unul din versurile textului antic religios Skanda Puranam, Shiva spune: "Cele trei lumi formeaza un oras de-al meu, iar Varanasi Intre ele este palatul meu regal."
 • In Varanasi se celebreaza In modul cel mai natural, ciclul inevitabil al vietii si al mortii, care este si venerat In aceeasi masura. Cunoscut si ca "Maha-smashana" sau "Marele Taram al Incinerarilor", orasul sfant te aduce la smerenie, punandu-te fata In fata cu balanta dintre viata si moarte. Manikarnika Ghat este locul cu cele mai impresionante si puternice imagini pe care le vei putea vedea si care reprezinta cel mai bine ciclul vietii si al mortii.
 • O calatorie cu barca pe apele sacre ale Gangai, surprinde perfect spiritul orasului Varanasi. Numeroase barcute de hartie, care duc cu ele lumanari aprinse si flori reprezentand rugaciunile oamenilor, plutesc In voie pe apa. Multii pelerini se scalda In apele sacre, altii mediteaza In solitudine, iar restul se pleaca In rugaciune de-a lungul treptelor (Ghats). La apus, se desfasoara Cerenomia de venerare denumita GANGA AARTI. Ceremonia este impresionanta, un spectacol de sunet, lumina si miros, iar locul in care el se tine aduna in fiecare seara mii de oameni.
 • Varanasi gazduieste templul KASHI VISHWANATH, cunoscut ca si Templul de Aur, unul dintre cele mai importante locuri de venerare din tara, considerat a fi unul dintre cele doisprezece Jyotirlingas (obiect devotional reprezentand divinitatea suprema) ale zeului Shiva, avand o mare Insemnatate in istoria spirituala a Indiei.

"Cel mai sfant dintre orasele sfinte din Est este Varanasi si acesta reprezinta centrul universului." Sadhguru

Calatoria noastra se incheie cu Delhi, unde vom sta doua zile. Aici vom vizita orasul vechi. Vom face calatorie de o zi in orasul Agra, unde vom vizita Monumentul Taj Mahal.

Despre Taj Mahal se spune ca este cea mai importanta constructie de arta mogula din India. Cladirea este amplasata pe o terasa de marmura alba, care pune in evidenta uriasul dom si cele patru minarete. Ansamblul inchide in interior o gradina deosebit de frumoasa cu fantani arteziene, iar aleea principala, care porneste de la intrarea impozanta, este strajuita de arbori ornamentali. 22 de ani de lucru si 22. 000 de muncitori La constructia care a inceput in 1632 s-a lucrat timp de 22 de ani, cu 22.000 de muncitori - artisti, sculptori, ingineri - din toate colturile lumii. Monumentul Taj Mahal a capatat forma finala in anul 1653. In afara de palatul propriu-zis, complexul monumental mai curpinde si o moschee. Aparent s-ar putea spune ca sunt de fapt doua moschei, insa una dintre cladiri este construita doar pentru simetire, intregul complex fiind construit simetric.

Monument-simbol al dragostei eterne Printul Shah Jahan, initial Khurram, s-a nascut in 1592. El era fiul lui Jehangir, al patrulea imparat Mogul al Indiei. In anul 1607, pe cand se plimba printre tarabele bazarului Meena, a intalnit-o pe cea care avea sa devina Mumtaz Mahal. A fost dragoste la prima vedere intre print si tanara de doar 15 ani, cu numele de Arjumand Banu Begum. Shah Jahan s-a hotarat imediat: voia sa se casatoareasca cu ea, iar dupa cinci ani, demersul s-a oficializat. In anul 1628, Shah Jahan a devenit imparat, iar Arjumand Banu a primit investitura roiala si titlul de Mumtaz Mahal, care inseamna "Coroana Palatului". Desi Shah a avut mai multe sotii, cea pe care o prefera era Mumtaz Mahal, care l-a insotit peste tot si i-a fost mereu devotata. In anul 1631, cand Mumtaz Mahal a dat nastere celui de-al 14-lea copil, starea de sanatate a acesteia s-a inrautatit. Inainte de ultima suflare, Mumtaz l-a rugat pe imparat patru lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoareasca, sa-si iubeasca fiii si sa-i viziteze mormantul la aniversare. Shah Janan a jurat, la moartea sotiei sale, ca va construi cel mai maiestuos mausoleum deasupra mormantului ei.

Legenda spune ca Shah Jahan a fost atat de rapus de moartea sotiei sale, incat a ordonat sa se tina doliu timp de doi ani in tot imperiul. In interiorul domului se afla sicriul imparatesei incrustat cu pietre pretioase. In momentul in care Shah Jahan a murit, cu 35 de ani mai tarziu, sicriul sau a fost depus intr-un mormant alaturat celui al lui Mumtaz Mahal.

Ce este inclus in calatoria noastra:

 • ‍23 nopti de cazare in camera dubla;
 • ‍Bilete avion ( Bucuresti - India - Bucuresti, zborurile interne, Coimbatore - Varanasi - Delhi
 • Viza India;
 • ‍Transportul Intre orase cu microbuz privat si transportul local;
 • ‍Activitatile locale cu ghid, in fiecare oras pe care il vom vizita;
 • ‍O plimbare cu barca pe Gange, in Varanasi;
 • ‍Participarea la Ceremonia GANGA AARTI ce se desfasoara pe malul raul sfant Gange, ceremonie inchinata lui Shiva efectuata de 7 preoti, iar grupul nostru va beneficia de aceasta speciala Pooja;
 • ‍Vizita de o zi In orasul Sarnath unde vom vizita templul inchinat lui Buddha, stupa si ruinele manastirii budiste;
 • ‍O sesiune individuala de Sound Healing in Auroville;
 • ‍Turul muntelui sfant Arunachala cu ghidul local;
 • ‍Sesiunile de yoga si meditatie
 • Asigurare medicala
 • ‍‍Ritualul de curatarea aurei la Isha Yoga Center;
 • ‍Participarea la alte activitati pe care vi le voi anunta la fata locului.

Mesele sunt vegetariene si incluse partial dupa cum urmeaza:

 • Auroville - 3 mese pe zi;
 • Tiruvannamalai - mic dejun
 • Isha Yoga Center - mic dejun si cina in regim de ashram.
 • Varanasi - mic dejun;
 • Delhi - mic dejun.

Informatii cazare: Sunt locatii curate cu confort sporit pentru a ne sustine procesele spirituale :)

Informatii transferuri cu masina:

 • Chennai - Auroville transportul cu masina dureaza aproximativ 4 ore;
 • Auroville - Tiruvanamalai catre Ramana Ashram - transportul cu masina dureaza aproximativ doua ore,
 • Tiruvannamalai - catre ashramul Isha Yoga Center In Coimbatore - transportul cu masina dureaza aproximativ 7 ore,

Costul calatoriei:

 • ‍Varianta 1 - este de 2550 euro - include toate cele de mai sus; (acest pret este valabil cu inscrierea si cumprarea biletelor de avion pana la data 22 august, dupa aceasta data pretul biletelor de avion pot creste intre 150/250 euro)
 • ‍Varianta 2 - este de 1850 euro - nu include biletul de avion Bucuresti - India - BucurestI;
 • Viza de India.

Pentru inscriere trebuie sa achiti suma de 1300 de euro, restul sumei se poate achita in mai multe rate pana la data plecarii din Bucuresti.

Numar de participanti: minim 8 maxim10.

Ce este foarte important, daca va hotarati sa veniti, este sa achizitionam biletele de avion, deoarece preturile se modifica foarte rapid, (costul calatoriei poate suferi modificari In functie de cat de mult creste pretul biletelor de avion pana In momentul In care le cumparam. Companiile aeriene au dreptul sa modifice tarifele si taxele de aeroport fara o notificare prealabila.

"We Love India" nu este o agentie de turism - oferim acest sejur cu intentia de a va oferi oportunitatea unica de a experimenta aceste locuri sacre In adevarata lor profunzime si dimensiune. Cufundarea In puterea, energia si gratia extraordinare ale acestor locuri sacre te deschide catre dimensiunile mai Inalte ale vietii.

Pentru inscrieri poti sa completezi formularul de mai jos sau sa ma contactezi la Tel:0766629645

Formular de inscriere: https://forms.gle/xfdRdifgpVQiZt2L9

Vino si fii parte din aceasta calatorie minunata si revelatoare Impreuna cu mine.

Eveniment organizat de "We Love India