Pelerinaj sacru de Diwali festivalul luminilor in nord -

estul Indiei 2 - 18 Noiembrie 2018 ♥️🕉


"We love India" ofera o oportunitate unica in viata de a te imbarca intr-o calatorie in care sa experimentezi cele mai sfinte locuri din India. Organizez acest pelerinaj din pasiune pentru tot ce mi-a oferit aceasta tara magica si pentru experientele transformatoare pe care mi le-a daruit. Imi doresc ca cei care sunt "cautatori" ca si mine, sa experimenteze si ei sursa directa a Spiritualitatii pe care o ofera India.


15 Zile de Pelerinaj Sacru in India.
2 ~ 18 noiembrie 2018
Numar maxim de participanti: 10
Mai avem un loc liber

Orasele pe care le vom vizita sunt:

Dubai (pentru ca avem o escala de 30 ore):
Delhi; Agra; Varanasi; Sarnath si BodhGaia.

Ultimile doua orase sunt orase sfinte Budiste, sunt locurile in care Buddha a petrecut o mare parte din viata lui.
La BodhGaia a atins iluminarea dupa care a mers la Sarnath unde a tinut prima lui invatatura. Inainte ca el sa isi paraseasca corpul a indicat 4 locuri legate de viata lui unde lumea sa faca pelerinaje. Acestea sunt:
BodhGaia- unde a atins iluminarea, Sarnath - unde a predat prima invatatura, Lumbini - unde el s-a nascut si Kushinagar - unde a parasit corpul.

 • 2 nov : plecare din Bucuresti;
 • 3 nov : ne vom caza si petrece o zi in Dubai ( pentru ca avem o escala de 30 ore)
 • 4 ~ 5 nov : Delhi si Agra, unde vom sta doua zile, aici vom vizita God Temple, Orasul vechi Delhi, Monumentul Taj Mahal , alte locuri si temple sacre;
 • 6 ~ 11 nov : vom sta in Orasul Sfant Varanasi. (langa care vom vizita si orasul Sarnath. Este locul unde Buddha a propovaduit pentru prima oara Dharma, dupa ce a atins Iluminarea. Dharma in sanscrita insemnand scopul vietii) Varanasi se afla pe malul raului sfant Ganga;
 • 12 ~ 16 nov : vom sta in Orasul Bodhgaya;
 • 17 nov : zbor Varanasi ~ Delhi;
 • 18 nov: zbor Delhi ~ Bucuresti.

Pe durata calatoriei voi sustine sesiuni de yoga si meditatie. (Participarea este gratuita si optionala)

Vom participa la diferite evenimente culturale... dansuri traditionale si diferite ritualuri, in functie de ce programe vor avea loc in orasele pe care le vom vizita.

Calatoria noastra incepe de la Bucuresti spre Delhi, unde vom sta doua zile. Aici vom vizita orasul vechi si Akshardham Temple (TEMPLE OF GOD), care este un templu nou, inchinat Sfantului Swaminarayan, deschis in 2005.

Calatorie de o zi in orasul Agra, unde vom vizita Monumentul Taj Mahal. Despre Taj Mahal se spune ca este cea mai importanta constructie de arta mogula din India. Cladirea este amplasata pe o terasa de marmura alba, care pune in evidenta uriasul dom si cele patru minarete. Ansamblul inchide in interior o gradina deosebit de frumoasa cu fantani arteziene, iar aleea principala, care porneste de la intrarea impozanta, este strajuita de arbori ornamentali.  La constructia care a inceput in 1632 s-a lucrat timp de 22 de ani cu 22.000 de muncitori - artisti, sculptori, ingineri - din toate colturile lumii. Monumentul Taj Mahal a capatat forma finala in anul 1653. În afara  palatului propriu-zis, complexul monumental mai cuprinde si o moschee. Aparent s-ar putea spune ca sunt de fapt doua moschei, insa una dintre cladiri este construita doar pentru simetrie, intregul complex fiind construit simetric.

Monument-simbol al dragostei eterne a Printul Shah Jahan, initial Khurram, s-a nascut in 1592 ??. El era fiul lui Jehangir, al patrulea imparat Mogul al Indiei. In anul 1607, pe cand se plimba printre tarabele bazarului Meena, a intalnit-o pe cea care avea sa devina Mumtaz Mahal. A fost dragoste la prima vedere intre print si tanara de doar 15 ani, cu numele de Arjumand Banu Begum. Shah Jahan s-a hotarat imediat; voia sa se casatoareasca cu ea, iar dupa cinci ani, demersul s-a oficializat. În anul 1628, Shah Jahan a devenit imparat, iar Arjumand Banu a primit investitura royala si titlul de Mumtaz Mahal, care inseamna "Coroana Palatului". Desi Shah a avut mai multe sotii, cea pe care o prefera era Mumtaz Mahal, care l-a insotit peste tot si i-a fost mereu devotata. În anul 1631, cand Mumtaz Mahal a dat nastere celui de-al 14-lea copil, starea de sanatate a acesteia s-a inrautatit. Înainte de ultima suflare, Mumtaz l-a rugat pe imparat patru lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoareasca, sa-si iubeasca fiii si sa-i viziteze mormantul la aniversare. Shah Janan a jurat, la moartea sotiei sale, ca va construi cel mai maiestuos mausoleu deasupra mormantului ei.
Legenda spune ca Shah Jahan a fost atat de rapus de moartea sotiei sale, incat a ordonat sa se tina doliu timp de doi ani in tot imperiul. În interiorul domului se afla sicriul imparatesei incrustat cu pietre pretioase. În momentul in care Shah Jahan a murit, cu 35 de ani mai tarziu, sicriul sau a fost depus intr-un mormant alaturat celui al lui Mumtaz Mahal.

Urmatorul oras este Varanasi (Kashi este numele vechi)

Varanasi se afla pe malurile fluviului GANGE si este un oras antic cunoscut a fi capitala spirituala a Indiei. Istoria orasului dateaza de mai bine de 3000 de ani, devenind unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu de pe planeta. De neratat rasaritul de soare, pe malurile Gangei. In fiecare zi, peste 60.000 de oameni se scalda in rau, iar acest eveniment este ceva cu adevarat unic. In Varanasi au trait foarte multe fiinte iluminate si multi altii traiesc si in prezent.

Iata sapte motive pentru care nu ar trebui sa ratezi sansa de a face parte din aceasta experienta incredibila.

1. Varanasi, "Orasul Luminii", un oras sfant, straluceste cu putere, atat fizic cat si metaforic. Se spune ca este suficient sa intri o singura data in apa sfanta a Gangei pentru ca toate pacatele dintr-o viata sa fie curatate.

2. Conform legendei, Varanasi a fost creat de zeul Shiva si acesta era lacasul sau preferat. Într-unul din versurile textului antic religios Skanda Puranam, Shiva spune: "Cele trei lumi formeaza un oras de-al meu, iar Varanasi intre ele este palatul meu regal."

3. În Varanasi se celebreaza in modul cel mai natural, ciclul inevitabil al vietii si al mortii, care este si venerat in aceeasi masura. Cunoscut si ca "Maha-smashana" sau "Marele Taram al Incinerarilor", orasul sfant te aduce la smerenie, punandu-te fata in fata cu balanta dintre viata si moarte.

4. O calatorie cu barca pe apele sacre ale Gangei, surprinde prefect spiritul orasului Varanasi. Numeroase barcute de hartie care cara cu ele lumanari aprinse si flori reprezentand rugaciunile oamenilor, plutesc in voie pe apa. Numerosi pelerini se scalda in apele sacre, altii mediteaza in solitudine iar restul se pleaca in rugaciune de-a lungul treptelor (Ghats). La apus, se desfasoara ritualul de venerare care se face seara, denumit GANGA AARTI.

5. Varanasi a fost primul centru care a reunit artele, cultura, spiritualitatea si muzica. Numerosi sfinti, filozofi, poeti, scriitori si muzicieni traiesc sau au trait in Varanasi. Cateva personalitati marcante ale miscarii Bhakti s-au nascut in Varanasi, printre care Kabir si Ravidas.

6. Varanasi gazduieste templul KASHI VISHWANATH, unul dintre cele mai importante locuri de venerare din tara, considerat a fi unul dintre cele doisprezece Jyotirlingas (obiect devotional reprezentand divinitatea suprema) ale zeului Shiva, avand o mare insemnatate in istoria spirituala a Indiei.

7. In apropiere de Varanasi se afla templul MAHABODHI, vechi de 1500 de ani, care marcheaza locul legendarului Bodhi tree, copacul sub care Buddha a meditat si a atins iluminarea. Buddha a tinut prima sa ceremonie la Sarnath, in apropiere de Varanasi, dand astfel nastere budismului.

Din aceste motive, si multe altele in plus, calatoria in acest oras este o experienta profund spirituala, aceasta fiind completata de sesiuni de meditatie, satsang, ritualuri spirituale si multe altele. Calatoria va include excursii la templul KALABHAIRAVA, templul MAHAMRITYUNJAYA, templul VISHALAKSHI, MANIKARNIKA GHAT si mai multe excursii cu barca pe Gange, ocazia de a urmari MANGALA AARTI la templul KASHI VISHWANATH si timp liber pentru a explora Varanasi, stradutele acestuia, zonele sale comerciale antice si alte desfatari culturale.

"Cel mai sfant dintre orasele sfinte din Est este Varanasi si acesta reprezinta centrul universului." Sadhguru

De la Varanasi vom pleca spre orasul BodhGaya, unde vom sta cinci zile.Templul Mahabodhi din India este una din cele mai sacre locatii ale budistilor din intreaga lume, aceasta fiind locul unde Gautama Buddha a atins iluminarea. Templul se afla in BodhGaya, in statul Bihar din India.Templul Mahabodhi se traduce ca "Templul Marii Treziri", fiind una din cele patru locatii sacre legate de viata lui Buddha si in principiu de iluminarea sa. Mahabodhi este unul din cele 84 000 de altare construite de Imparatul Asoka.

Preturi si Informatii despre calatoria noastra:

Varianta 1

Pretul este de 2000 de euro.

Include:

 • viza India
 • toate serviciile in India;
 • 2 mese pe zi vegetariene;
 • participarea la anumite ritualur;
 • transporturile locale cu masina;
 • cazarile in camera dubla la hoteluri de 5* 4* 3*
 • biletele de avion Bucuresti - India - Bucuresti si zborurile locale in India;

Varianta 2

Pretul este de 1450 de euro.

Include:

 • toate serviciile in India;
 • zborurile locale in India;
 • transporturile locale cu masina;
 • 2 mese pe zi vegetariene;
 • cazarile in camera dubla la hoteluri 5* 4* 3*
 • participarea la anumite ritualuri;

Ce nu este inclus:

 • bilet de avion Bucuresti ~ India ~ Bucuresti si viza India

Pentru inscriere trebuie sa achitati suma de 1000 de euro pentru varianta 1 si 500 euro pentru varianta 2. Restul sumei se poate achita si in mai multe rate pana la data plecarii din Bucuresti.

Ce este foarte important, daca va hotarati sa veniti, este sa va achizitionati biletul de avion, deoarece preturile se modifica foarte rapid. (costul calatoriei poate suferi modificari in functie de cat de mult creste pretul biletelor de avion in momentul in care te hotarasti sa il cumparam. Pretul poate fi garantat doar in momentul emiterii biletului. Companiile aeriene au dreptul sa modifice tarifele si taxele de aeroport fara o notificare prealabila.)

"We Love India" nu este o agentie de turism ~ oferim acest sejur cu intentia de a va oferi oportunitatea de a experimenta aceste locuri sacre in adevarata lor profunzime si dimensiune. Cufundarea ??in puterea, energia si gratia extraordinare ale acestor locuri sacre te deschide catre dimensiunile mai inalte ale vietii.

Vino si fii parte din aceasta calatorie minunata si revelatoare impreuna cu noi.

Eveniment organizat de "We Love India"

Pentru mai multe detalii si inscriere te rog sa completezi formularul de mai jos