Pelerinaj spiritual pe urmele marilor Maestri ai Indiei

 In perioada 26 Septemprie - 16 Octombrie 2019


Pelerinaj spiritual pe urmele marilor Maestri ai Indiei; Buddha in Bodhgaya si Sarnath, Shiva in Varanasi, Sri Aurobindo in Auroville si Puduchery, Ramana Maharshi in Tiruvannamalai si pe muntele sfant Arunachala, si acasa la Sadhguru, care inca mai este in corpul fizic si este posibil sa il si vedem prin ashram.

Iti ofer o oportunitate unica in viata de a te imbarca intr-o calatorie initiatica si transformatoare la toate nivelurile fiintei tale, calatorie in care vei experimenta cele mai sacre locuri din India.Organizez acest pelerinaj din pasiune pentru tot ce mi-a oferit aceasta tara magica si pentru experientele transformatoare pe care mi le-a daruit. Imi doresc ca cei care sunt "cautatori" ca si mine, sa experimenteze si ei sursa directa a Spiritualitatii pe care o ofera India.

Detalii calatorie:

Perioada 26 sept - 16 oct 2019.
Orasele pe care le vom vizita sunt:
In zona de nord - est: Bodhgaya, Varanasi si Sarnath, iar in sud: Auroville, Puduchery, Tiruvannamalai, Coimbatore (Isha Yoga Center)

 • Zilele 26 - 27: Zbor Bucuresti - Doha - Delhi - Gaia;
 • Zilele 27 - 30 : Bodhgaya;
 • Zilele 1- 3 : Varanasi;
 • Ziua 4 : Zbor Varanasi - Chennai;
 • Zilele 4 - 7 : Auroville;
 • Zilele 8 - 12 : Tiruvannamalai, unde vom face un mini retreat de 4 zile;
 • Zilele 13 - 16 Coimbatore, in ashram la Sadhguru (Isha Yoga Center);
 • Ziua 16: Noaptea Zbor Kochi - Doha - Bucuresti.

Primul oras din calatoria noastra este, BodhGaya.

Aici se afla Templul Mahabodhi, unul dintre cele mai sacre locuri budiste din lume, locul unde Gautama Buddha a atins Iluminarea.Templul se afla in statul Bihar din India si se traduce ca "Templul Marii Treziri", fiind una din cele patru locatii sacre legate de viata lui Buddha si in principiu de iluminarea sa.
Templul Mahabodhi este unul din cele 84.000 de altare construite de Imparatul Asoka inchinate lui Buddha.

Al doilea oras, este Varanasi (Kashi)

Varanasi se afla pe malurile fluviului GANGE si este un oras antic cunoscut a fi capitala spirituala a Indiei. Istoria orasului dateaza de mai bine de 3000 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu de pe planeta. De neratat rasaritul de soare pe malurile Gangei. In fiecare zi, peste 60.000 de oameni se scalda in rau, iar acest eveniment este cu adevarat unic.

In Varanasi au trait foarte multe fiinte iluminate si multi altii traiesc si in prezent. Energia acestui loc iti faciliteaza foarte usor stari profunde de meditatie.

Din Varanasi vom face o calatorie de o zi in orasul Sarnath, locul nasterii budismului. Sarnath este locul unde Buddha a tinut prima ceremonie. Dupa ce a atins Iluminarea Buddha s-a dus la Sarnath, in cautarea celor cinci fosti discipoli ai sai. I-a regasit pe acestia, i-a invatat ceea ce invatase el si ei au devenit de asemenea iluminati.

Sarnath este unul dintre cele patru asezari sacre budiste, consimtite de Buddha insusi pentru pelerinaj. Celelalte trei asezari sunt: Lumbini (nastere); Bodh Gaya (iluminare); si Kushinagar (moarte).

Aici vom vizita templul inchinat lui Buddha, stupa care s-a construit pe locul unde Buddha a stat cand a tinut prima ceremonie si ruinele manastirii budiste.
Ne vom relaxa apoi in Parcul Caprioarelor aflat in imediata apropiere.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa vizitezi Varanasi:

♀️ Varanasi, "Orasul Luminii", un oras sfant, straluceste cu putere, atat fizic cat si metaforic. Se spune ca este suficient sa intri o singura data in apa sfanta a mamei Ganga pentru ca toate pacatele dintr-o viata sa fie curatate.
Imbaierea in raul Gange o vom face si noi, cu cei care vor dori sa participe la acest ritual.

♀️ Conform legendei, Varanasi a fost creat de zeul Shiva si acesta era lacasul sau preferat. Intr-unul din versurile textului antic religios Skanda Puranam, Shiva spune: "Cele trei lumi formeaza un oras de-al meu, iar Varanasi intre ele este palatul meu regal."

♀️ In Varanasi se celebreaza in modul cel mai natural, ciclul inevitabil al vietii si al mortii, care este si venerat in aceeasi masura. Cunoscut si ca "Maha-smashana" sau "Marele Taram al Incinerarilor", orasul sfant te aduce la smerenie, punandu-te fata in fata cu balanta dintre viata si moarte. Manikarnika Ghat este locul cu cele mai impresionante si puternice imagini pe care le vei putea vedea si care reprezinta cel mai bine ciclul vietii si al mortii.

♀️ O calatorie cu barca pe apele sacre ale Gangai, surprinde perfect spiritul orasului Varanasi. Numeroase barcute de hartie, care duc cu ele lumanari aprinse si flori reprezentand rugaciunile oamenilor, plutesc in voie pe apa. Multii pelerini se scalda in apele sacre, altii mediteaza in solitudine, iar restul se pleaca in rugaciune de-a lungul treptelor (Ghats). La apus, se desfasoara Cerenomia de venerare denumita GANGA AARTI. Ceremonia este impresionanta, un spectacol de sunet, lumina si miros, iar locul in care el se tine aduna in fiecare seara mii de oameni.

♀️ Varanasi a fost primul centru care a reunit artele, cultura, spiritualitatea si muzica. Numerosi sfinti, filozofi, poeti, scriitori si muzicieni traiesc sau au trait in Varanasi. Cateva personalitati marcante ale miscarii Bhakti s-au nascut in Varanasi, printre care Kabir si Ravidas.

♀️ Varanasi gazduieste templul KASHI VISHWANATH, cunoscut ca si Templul de Aur, unul dintre cele mai importante locuri de venerare din tara, considerat a fi unul dintre cele doisprezece Jyotirlingas (obiect devotional reprezentand divinitatea suprema) ale zeului Shiva, avand o mare insemnatate in istoria spirituala a Indiei.

"Cel mai sfant dintre orasele sfinte din Est este Varanasi si acesta reprezinta centrul universului." Sadhguru

Continuam calatoria spre sud, in al treilea oras, Auroville.

Auroville este o comunitate situata in sudul Indiei si a fost intemeiata in 1968 de Mirra Alfassa, cunoscuta sub numele de Mama.
Acest proiect a fost initiat de Sri Aurobindo si Mirra, discipola lui, care a pus fundatia acestei comunitati. Orasul international este plasat sub egida UNESCO, si se afla in statul Tamil Nadu.
Punctul central al Auroville este Matrimandir, "Casa Mamei", o impresionanta sfera arhitecturala construita pentru meditatie si regasirea sinelui, cu pereti din marmura alba care adaposteste poate unul dintre cele mai mari globuri de cristal al lumii. Luminata de razele soarelui, Matrimandir simbolizeaza idealul unui nou umanism mistic si universal, care se doreste a fi un model pentru generatiile viitoare. Langa Auroville vom vizita ashramul lui Sri Aurobindo, in Puducherry, unde sunt inmormantati Sri Aurobindo si Mirra, discipola lui. Acest loc este unul de pelerinaj.

Pentru mai multe informatii site-urile de mai jos va vor ajuta sa intelegeti mai bine cine au fost acest doi oameni minunati si valoarea locului pe care il veti vizita.

Mai multe detalii despre Auroville: https://www.auroville.org/
Mai multe detalii despre Mirra: https://www.abhedayoga.ro/mirra-alfassa-mama/
Mai multe detalii despre Sri Aurobindo: https://www.abhedayoga.ro/sri-aurobindo-maestrul-explorator-al-constiintei/
Recomand sa cititi si acest articol: http: //www.abhedayoga.ro/sri-aurobindo-si-cei-18-siddhasi/

Al patrulea oras, este Tiruvannamalai.

Aici vom face un mini retreat de 4 zile, unde mare pare din timp vom experimenta: practici yoga, meditatii, vom face inconjurul muntelui sfant (Giri Pradakshina), vom urca pe munte pentru a medita in pesterile in care Ramana a stat si meditat o mare parte din viata; aceste locuri sunt incarcate cu o energie de vibratie foarte inalta; vom avea si alte activitatii de explorare a ceea ce suntem noi la nivel subtil.

Tiruvannamalai si ashramul lui Sri Ramana Maharshi, se afla la poalele muntelui sfant Arunachala.
Ramana Maharshi, probabil cel mai faimos intelept al secolului al XX-lea, atat in India cat si in restul lumii. El a fost renumit pentru viata sa sfanta, pentru ca a fost pe deplin realizat si pentru transmisiile puternice pe care adesea le-au avut vizitatorii in prezenta sa.

Ramana Maharshi a numit Arunachala Inima spirituala a lumii. Aruna, care inseamna "rosu, stralucitor ca focul", dar nu inseamna focul obisnuit care da caldura. Mai degraba inseamna Jnanagni, Focul Intelepciunii, care nu este nici fierbinte si nici rece. Achala inseamna deal. Astfel Arunachala inseamna "Dealul Intelepciunii".

Exista o istorie antica despre originea dealului.

Odata, Vishnu si Brahma au simtit sa se ia la intrecere, sa descopere cine este mai puternic. Cearta lor a adus haos pe pamant asa ca zeii au mers la Shiva si l-au rugat sa le rezolve disputa. Ca urmare Shiva insusi s-a manifestat ca o coloana de lumina, din care o voce, a spus ca cel ce va gasi capatul de sus sau de jos al coloanei, acela va fi declarat cel mai puternic.
Vishnu a luat forma de mistret si a sapat in interiorul Pamantului pentru a gasi baza coloanei, in timp ce Brahma a luat forma unei lebede si a zburat sa-i gaseasca varful. Vishnu a esuat in gasirea bazei coloanei, dar "a inceput sa vada in el insusi Lumina Suprema care locuieste in inima tuturor, a devenit pierdut in meditatie, uitand de corpul fizic si chiar inconstient de sine insusi, cel ce cauta." Brahma a vazut o floare de alse (o floare mica, alba, cu cinci petale in forma unei moristi) cazand si gandindu-se sa castige prin viclenie, s-a intors cu floarea si a declarat ca a cules-o de pe varf.
Vishnu si-a recunoscut infrangerea si s-a intors la Shiva in proslavire si rugaciune : "Tu esti Cunoasterea-Sinelui. Tu esti AUM. Tu esti inceputul, mijlocul si sfarsitul tuturor lucrurilor. Tu esti totul si iluminezi totul." El a fost declarat ca fiind mai puternic, in timp ce Brahma a fost demascat, mai apoi recunoscandu-si greseala.

In aceasta legenda, Vishnu reprezinta intelectul si Brahma ego-ul, in timp ce Shiva este Atma, spiritul. Povestea se continua in felul urmator: pentru ca acea coloana (lingam) de lumina era prea orbitoare pentru a fi privita, Shiva s-a manifestat ca Dealul Arunachala.

Giri Pradakshina. Asta este ceea ce a spus Bhagavan (Ramana) despre insemnatatea acestei Giri Pradakshina: (inconjurul muntelui care are 14 km)

"Sa mergi in jurul muntelui este bine. Cuvantul Pradakshina are un inteles deosebit. Litera 'Pra' inseamna stergerea tuturor pacatelor; 'da' inseamna indeplinirea dorintelor; 'kshi' inseamna eliberarea de nasterile viitoare; 'na' inseamna oferirea eliberarii prin Jnana (intelepciune)."

"Intr-adevar este dificil sa descrii placerea si fericirea dobandite de unul care face aceasta Pradakshina. Corpul oboseste, organele simtului isi pierd puterea si toate activitatile corpului sunt absorbite in interior. Astfel este posibil ca unul sa se uite pe sine insusi si sa intre intr-o stare meditativa. Daca continua sa mearga, corpul devine automatic armonios ca in starea unei asana. Ca urmare sanatatea corpului se imbunatateste. In afara de acestea pe munte sunt diferite ierburi medicinale. Aerul care traverseaza aceste ierburi este bun pentru plamani."

Mai multe detalii despre Ramana si Munte: https://www.sriramanamaharshi.org/ashram/

Ultima oprire din calatorie este in Coimbatore la Isha Yoga Center, in ashramul fondat de Sadhguru, unde exista cea mai puternica forma energetica, UNICĂ pe acest pamant, "Templul DHYANALINGA", care este creata si consacrata de Sadhguru cu dimensiunea celor 7 chakre.

Ultimele zile din calatoria noastra le vom petrece in ashram unde vom avea ocazia sa experimentam viata de ashram si ce inseamna sa traiesti intr-o comunitate, aici vom face si vom experimenta diverse activitati si ritualuri unice, la care au acces doar cei care sunt rezidenti.
Isha Yoga Center, este locul meu de suflet unde v-am pregatit surprize unice, pe care doar acest loc le ofera, si daca suntem norocosi sa fie si Sadhguru in ashram vom avea parte de un sathsang (intalnire) 😊🙏.

Mai multe detalii despre Sadhguru si Isha Yoga Center:

Sadhguru Jaggi Vasudev este yoghin, mistic si vizionar, un maestru spiritual care face diferenta. Cu un amestec captivant de profunzime si pragmatism, viata si activitatea lui servesc ca o aducere aminte a faptului ca yoga nu este o disciplina ezoterica care vine dintr-un trecut depasit ci o stiinta contemporana de o relevanta vitala pentru vremurile noastre. El a dezvoltat metode nascute din stiintele stravechi pentru a permite omului modern sa isi transforme viata si sa isi ia destinul in propriile maini.

https://www.facebook.com/ishafoundation/
https://www.ishafoundation.org/Isha-Yoga-Center/isha-yoga-center-india-dhyanalinga-yogic-temple-isha-foundation.isa
https://www.ishafoundation.org/Isha-Yoga-Center/Dhyanalinga.isa

Ce este inclus in calatoria noastra :

 • ‍‍‍19 nopti de cazare in camera dubla;
 • ‍Bilete avion ( Bucuresti - India - Bucuresti, zborurile interne, Delhi - Gaya, Varanasi - Chennai);
 • Viza India;
 • ‍Transportul intre orase cu microbuz privat si transportul local;
 • ‍Activitatile locale cu ghid, in fiecare oras pe care il vom vizita;
 • ‍Participarea la bhajan unde se vor canta mantre devotionale sacre;
 • ‍Doua cine traditionale vegetariene, la o familie acasa ,in Bodhgaya si in Auroville, pentru a experimenta diferenta de cultura;
 • ‍O plimbare cu barca pe Gange, in Varanasi;
 • ‍Participarea la Ceremonia GANGA AARTI ce se desfasoara pe malul raul sfant Gange, ceremonie inchinata lui Shiva efectuata de 7 preoti, iar grupul nostru va beneficia de aceasta speciala Pooja;
 • ‍Observarea ritualului de incinerare ce se desfasoara pe malul raului Gange, la Manikarnika Ghat;
 • ‍Vizita de o zi in orasul Sarnath unde vom vizita templul inchinat lui Buddha, stupa si ruinele manastirii budiste;
 • ‍O sesiune de Sound Healing in Auroville;
 • ‍Turul muntelui sfant Arunachala de doua ori cu ghidul local, o data pe strada, pentru a vizita cele 8 Lingams - temple care se afla imprejurul muntelui si care au fost construite si consacrate cu 2000 de ani in urma, iar a doua oara turul muntelui pe care il vom face in tacere pe munte;
 • ‍O vizita la templul Arulmigu Arunachaleswarar, unde se afla linga care reprezinta elementul foc si unde Ramana a petrecut cativa ani din viata in meditatie profunda. Acest templu are in jur de 2500 de ani;
 • ‍‍Ritualul de feminitate de luna plina, de la Isha Yoga Center;
 • ‍Participarea la alte activitati pe care vi le voi anunta la fata locului.

Mesele sunt vegetariene si incluse partial dupa cum urmeaza:

 • Bodhgaya- mic dejun;
 • Varanasi- mic dejun;
 • Auroville- mic dejun si cina ;
 • Tiruvannamalai- mic dejun si cina;
 • Isha Yoga Center- mic dejun si cina in regim de ashram.

Ce nu este inclus in calatorie:

 • ‍Asigurare medicala care este obligatorie (costa in jur de 70 lei)

Informatii transferuri cu masina:

 • Bodhgaya - Varanasi transportul cu masina dureaza aproximativ 7 ore;
 • Chennai - Auroville transportul cu masina dureaza aproximativ 4 ore;
 • Auroville - Tiruvanamalai catre Ramana Ashram - transportul cu masina dureaza aproximativ doua ore,
 • Tiruvannamalai - catre ashramul Isha Yoga Center in Coimbatore - transportul cu masina dureaza aproximativ 7 ore,
 • Isha Yoga Center - Kochi de unde va fi zborul spre Bucuresti - transportul cu masina dureaza aproximativ 3 ore.

Costul calatoriei:

 • ‍Varianta 1 - este de 2300 euro - include toate cele de mai sus; (acest pret este valabil cu inscrierea si cumprarea biletelor de avion pana la data 30 iunie, dupa aceasta data pretul biletelor de avion pot creste intre 150 si 250 euro)
 • ‍Varianta 2 - este de 1500 euro - nu include biletul de avion Bucuresti - India -BucurestI;
 • Viza de India.

Pentru inscriere trebuie sa achiti suma de 1300 de euro, restul sumei se poate achita in mai multe rate pana la data plecarii din Bucuresti. (Avansul se poate achita la agentia GLOBE 365 din Bucuresti sau prin transfer bancar)

Numar maxim de participanti 10. ( momentan mai sunt 6 locuri libere)

In acest moment avem doua variante de zboruri avantajoase ca si pret cu o singura escala de 2 ore la dus si 3 ore la intors ;

1.Cu compania Qatar, costul este de 750 euro, pe ruta Bucuresti Delhi, zborul intern Delhi-Gaia, Varanasi-Chennai costa 200 euro;

2.Cu compania Flydubai, costul este de 600 euro, pe ruta Bucuresti Bombay, Zborul intern Bombay-Gaya. Varanasi-Chennai costa 290 euro.

Varianta cu flydubai este mai ieftina cu 60 euro momentan. Costul calatoriei cu aceasta varianta ar fi de 2240 euro. Va reamintesc ca aceste preturi nu sunt garantate. Pret ul exact il vom avea in momentul cumparari biletelor.

Ce este foarte important, daca va hotarati sa veniti, este sa achizitionam biletele de avion, deoarece preturile se modifica foarte rapid, (costul calatoriei poate suferi modificari in functie de cat de mult creste pretul biletelor de avion in momentul in care il cumparam. Companiile aeriene au dreptul sa modifice tarifele si taxele de aeroport fara o notificare prealabila.

"We Love India" nu este o agentie de turism - oferim acest sejur cu intentia de a va oferi oportunitatea unica de a experimenta aceste locuri sacre in adevarata lor profunzime si dimensiune. Cufundarea in puterea, energia si gratia extraordinare ale acestor locuri sacre te deschide catre dimensiunile mai inalte ale vietii.

Pentru inscrieri te rog sa ma contactezi la:
Alecu Camelia
Tel:0766629645
info@pelerinajespirituale.ro

Vino si fii parte din aceasta calatorie minunata si revelatoare impreuna cu mine.
Eveniment organizat de "We Love India"