12 zile de pelerinaj Sacru in nord-estul Indiei

In perioada 28 Ianuarie - 9 Februarie - 2020


"We Love India" iti ofera o oportunitate unica in viata de a te imbarca intr-o calatorie initiatica, calatorie in care vei experimenta cele mai sacre locuri din India.

Organizez acest pelerinaj din pasiune pentru tot ce mi-a oferit aceasta tara magica si pentru experientele transformatoare pe care mi le-a daruit. Imi doresc ca cei care sunt "cautatori" ca si mine, sa experimenteze si ei sursa directa a Spiritualitatii pe care o ofera India.

Orasele pe care le vom vizita sunt: Delhi, Agra, BodhGaya, Varanasi si Sarnath.

Ultimile trei orase sunt orase sfinte, Bodhgaya si Sarnath sunt locurile in care Buddha a petrecut o mare parte din viata. La BodhGaya a atins iluminarea; dupa care a mers la Sarnath unde a tinut prima ceremonie.

Detalii calatorie:

 • Ziua 1 : Plecare din Bucuresti,
 • Zilele 2 - 3 : Orasele Delhi si Agra, unde vom sta doua zile; aicia vom vizita God Temple, orasul vechi Delhi, monumentul Taj Mahal din orasul Agra; alte locuri si temple sacre;
 • Zilele 4 - 7 : Vom sta in orasul Bodhgaya;
 • Zilele 8 - 11 : Vom sta in orasul sfant Varanasi (langa care vom vizita orasul Sarnath; Sarnath este locul unde Buddha a propovaduit pentru prima oara Dharma, dupa ce a atins Iluminarea;)
 • Ziua 12 : zbor Delhi - Bucuresti.

Calatoria noastra incepe de la Bucuresti spre Delhi, unde vom sta doua zile. Aici vom vizita orasul vechi si Akshardham Temple (TEMPLE OF GOD), care este un templu nou inchinat sfantului Swaminarayan, deschis in 2005.

Calatorie de o zi in orasul Agra, unde vom vizita monumentul Taj Mahal.

Despre Taj Mahal se spune ca este cea mai importanta constructie de arta mogula din India. Cladirea este amplasata pe o terasa de marmura alba, care pune in evidenta uriasul dom si cele patru minarete. Ansamblul inchide in interior o gradina deosebit de frumoasa cu fantani arteziene, iar aleea principala, care porneste de la intrarea impozanta, este strajuita de arbori ornamentali. 22 de ani de lucru si 22. 000 de muncitori La constructia care a inceput in 1632 s-a lucrat timp de 22 de ani, cu 22.000 de muncitori - artisti, sculptori, ingineri - din toate colturile lumii. Monumentul Taj Mahal a capatat forma finala in anul 1653. In afara palatul propriu-zis, complexul monumental mai curpinde si o moschee. Aparent s-ar putea spune ca sunt de fapt doua moschei, insa una dintre cladiri este construita doar pentru simetrie, intregul complex fiind construit simetric.

Printul Shah Jahan, initial Khurram, s-a nascut in 1592. El era fiul lui Jehangir, al patrulea imparat Mogul al Indiei. In anul 1607, pe cand se plimba printre tarabele bazarului Meena, a intalnit-o pe cea care avea sa devina Mumtaz Mahal. A fost dragoste la prima vedere intre print si tanara de doar 15 ani, cu numele de Arjumand Banu Begum. Shah Jahan s-a hotarat imediat: voia sa se casatoareasca cu ea, iar dupa cinci ani, demersul s-a oficializat. In anul 1628, Shah Jahan a devenit imparat, iar Arjumand Banu a primit investitura roiala si titlul de Mumtaz Mahal, care inseamna "Coroana Palatului". Desi Shah a avut mai multe sotii, cea pe care o prefera era Mumtaz Mahal, care l-a insotit peste tot si i-a fost mereu devotata. In anul 1631, cand Mumtaz Mahal a dat nastere celui de-al 14-lea copil, starea de sanatate a acesteia s-a inrautatit. Inainte de ultima suflare, Mumtaz l-a rugat pe imparat patru lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoareasca, sa-si iubeasca fiii si sa-i viziteze mormantul la aniversare. Shah Janan a jurat, la moartea sotiei sale, ca va construi cel mai maiestuos mausoleu deasupra mormantului ei.

Legenda spune ca Shah Jahan a fost atat de rapus de moartea sotiei sale, incat a ordonat sa se tina doliu timp de doi ani in tot imperiul. In interiorul domului se afla sicriul imparatesei incrustat cu pietre pretioase. In momentul in care Shah Jahan a murit, cu 35 de ani mai tarziu, sicriul sau a fost depus intr-un mormant alaturat celui al lui Mumtaz Mahal.

Al doilea oras din calatoria noastra este, BodhGaya.

Aici se afla Templul Mahabodhi, unul dintre cele mai sacre locuri budiste din lume, locul unde Gautama Buddha a atins Iluminarea.Templul se afla in statul Bihar din India si se traduce ca "Templul Marii Treziri", fiind una din cele patru locatii sacre legate de viata lui Buddha si in principiu de iluminarea sa. Templul Mahabodhi este unul din cele 84.000 de altare construite de Imparatul Asoka inchinate lui Buddha.

Al treilea oras, este Varanasi (Kashi)

Varanasi se afla pe malurile fluviului GANGE si este un oras antic cunoscut a fi capitala spirituala a Indiei. Istoria orasului dateaza de mai bine de 3000 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi orase locuite continuu de pe planeta. De neratat rasaritul de soare pe malurile Gangei. In fiecare zi oameni se scalda in rau, iar acest eveniment este cu adevarat unic.

In Varanasi au trait foarte multe fiinte iluminate si multi altii traiesc si in prezent. Energia acestui loc iti faciliteaza foarte usor stari profunde de meditatie.

Din Varanasi vom face o calatorie de o zi in orasul Sarnath, locul nasterii budismului. Sarnath este locul unde Buddha a tinut prima ceremonie. Dupa ce a atins Iluminarea Buddha s-a dus la Sarnath, in cautarea celor cinci fosti discipoli ai sai. I-a regasit pe acestia, i-a invatat ceea ce invatase el si ei au devenit de asemenea iluminati.

Sarnath este unul dintre cele patru asezari sacre budiste, consimtite de Buddha insusi pentru pelerinaj. Celelalte trei asezari sunt: Lumbini (nastere), Bodh Gaya (iluminare) si Kushinagar (moarte).

Aici vom vizita templul inchinat lui Buddha, stupa care s-a construit pe locul unde Buddha a tinut prima ceremonie si ruinele manastirii budiste. Ne vom relaxa apoi in Parcul Caprioarelor aflat in imediata apropiere.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa vizitezi Varanasi:

♀️ Varanasi, "Orasul Luminii", un oras sfant, straluceste cu putere, atat fizic cat si metaforic. Se spune ca este suficient sa intri o singura data in apa sfanta a mamei Ganga pentru ca toate pacatele dintr-o viata sa fie curatate. Imbaierea in raul Gange o vom face si noi, cu cei care vor dori sa participe la acest ritual.

♀️ Conform legendei, Varanasi a fost creat de zeul Shiva si acesta era lacasul sau preferat. Intr-unul din versurile textului antic religios Skanda Puranam, Shiva spune: "Cele trei lumi formeaza un oras de-al meu, iar Varanasi intre ele este palatul meu regal."

♀️ In Varanasi se celebreaza in modul cel mai natural, ciclul inevitabil al vietii si al mortii, care este si venerat in aceeasi masura. Cunoscut si ca "Maha-smashana" sau "Marele Taram al Incinerarilor", orasul sfant te aduce la smerenie, punandu-te fata in fata cu balanta dintre viata si moarte. Manikarnika Ghat este locul cu cele mai impresionante si puternice imagini pe care le vei putea vedea si care reprezinta cel mai bine ciclul vietii si al mortii.

♀️ O plimbare cu barca pe apele sacre ale Gangai, surprinde perfect spiritul orasului Varanasi. Numeroase barcute de hartie, care duc cu ele lumanari aprinse si flori reprezentand rugaciunile oamenilor, plutesc in voie pe apa. Multii pelerini se scalda in apele sacre, altii mediteaza in solitudine, iar restul se pleaca in rugaciune de-a lungul treptelor (Ghats). La apus, se desfasoara Ceremonia de venerare denumita GANGA AARTI. Ceremonia este impresionanta, un spectacol de sunet, lumina si miros, iar locul in care el se tine aduna in fiecare seara mii de oameni.

♀️ Varanasi a fost primul centru care a reunit artele, cultura, spiritualitatea si muzica. Numerosi sfinti, filozofi, poeti, scriitori si muzicieni traiesc sau au trait in Varanasi. Cateva personalitati marcante ale miscarii Bhakti s-au nascut in Varanasi, printre care Kabir si Ravidas.

♀️ Varanasi gazduieste templul KASHI VISHWANATH, cunoscut ca si Templul de Aur, unul dintre cele mai importante locuri de venerare din tara, considerat a fi unul dintre cele doisprezece Jyotirlingas (obiect devotional reprezentand divinitatea suprema) ale zeului Shiva, avand o mare insemnatate in istoria spirituala a Indiei.

Din aceste motive si multe altele in plus, calatoria in acest oras este o experienta profund spirituala, aceasta fiind completata de sesiuni de meditatie, ritualuri spirituale.

"Cel mai sfant dintre orasele sfinte din Est este Varanasi si acesta reprezinta centrul universului." - Sadhguru

Ce este inclus in calatoria noastra:

 • 11 nopti de cazare in camera dubla;
 • Bilete avion ( Bucuresti - India - Bucuresti, zborurile interne, Delhi - Gaya, Varanasi - Delhi);
 • Viza India;
 • Transportul intre orase cu microbuz privat si transportul local;
 • Activitatile locale cu ghid, in fiecare oras pe care il vom vizita;
 • O cina traditionala vegetariana, la o familie acasa ,in Bodhgaya;
 • O plimbare cu barca pe Gange, in Varanasi;
 • Participarea la ceremonia GANGA AARTI ce se desfasoara pe malul raului sfant Gange, ceremonie inchinata lui Shiva efectuata de 7 preoti, iar grupul nostru va beneficia de aceasta speciala Pooja;
 • Observarea ritualului de incinerare ce se desfasoara pe malul raului Gange, la Manikarnika Ghat;
 • In orasul Sarnath vom vizita templul inchinat lui Buddha, stupa si ruinele manastirii budiste;
 • Asigurare medicala;
 • Intrarea la monumentul Taj Mahal
 • Participarea la alte activitati si ritualuri pe care vi le voi anunta la fata locului;
 • Timp liber pentru a explora Varanasi, stradutele acestuia, zonele sale comerciale antice si alte desfatari culturale.

Mesele sunt vegetariene si incluse partial dupa cum urmeaza:

 • Delhi - mic dejun;
 • Bodhgaya - mic dejun;
 • Varanasi - mic dejun;

Informatii transferuri cu masina:

 • Bodhgaya - Varanasi transportul cu masina dureaza aproximativ 7 ore;
 • Delhi - Agra transportul cu trenul dureaza aproximativ 2 ore.

Costul calatoriei

 • ‍Varianta 1 - 1800 euro - include toate cele de mai sus; (acest pret este valabil cu inscrierea si cumprarea biletelor de avion pana la data 25 octombrie, dupa aceasta data pretul biletelor de avion pot creste intre 150 si 250 euro)
 • ‍Varianta 2 - 1100 euro - nu include biletele de avion Bucuresti - India - Bucuresti, Delhi - Gaya - Varanasi - Delhi si viza de India.

Pentru inscriere trebuie sa achiti suma de 1100 euro, restul sumei se poate achita in mai multe rate pana la data plecarii din Bucuresti. (Avansul se poate achita la agentia GLOBE 365 din Bucuresti sau prin transfer bancar)

Numar maxim de participanti 10 ( mai sunt 3 locuri libere)

Ce este foarte important, daca va hotarati sa veniti, este sa achizitionam biletele de avion, deoarece preturile se modifica foarte rapid (costul calatoriei poate suferi modificari in functie de cresterea pretului biletelor de avion; companiile aeriene au dreptul sa modifice tarifele si taxele de aeroport fara o notificare prealabila).

"We Love India" nu este o agentie de turism - oferim acest sejur cu intentia de a va oferi oportunitatea unica de a experimenta aceste locuri sacre in adevarata lor profunzime si dimensiune. Cufundarea in puterea, energia si gratia extraordinare ale acestor locuri sacre te deschide catre dimensiunile mai inalte ale vietii.

Pentru inscrieri te rog sa ma contactezi la: Tel:0766629645 - weloveindiaevents@gmail.com

Vino si fii parte din aceasta calatorie minunata si revelatoare impreuna cu mine.
Eveniment organizat de "We Love India"